Aktuelt

Hvad sker der i omverdenen indenfor fondens øjenfaglige felt? Aktuelt bringer korte notitser med relevant stof – det kan være af sundheds- og socialpolitisk karakter eller inden for forskning, uddannelse, forbrugerundersøgelser o. lign.

Synoptik-Fonden har uddelt sin største, enkeltstående bevilling til dansk øjenforskning nogensinde …

Læs om FOREVER-projektet og det tværfaglige forskningssamarbejde
mellem Københavns Universitet, Rigshospitalets Øjenafd. og Synoptik-kæden.
Læs mere »

Synoptik-Fondens Årsseminar 2021 satte fokus på fremtidens teknologiske muligheder og synsindsatser i 3.verdenslande

Der var plads til både nationale og internationale oplæg på Årsseminaret, som bød på interessant fremsyn fra optometrister, øjenlæger og en elektroteknolog. Algoritmer og kunstig intelligens var i fokus, da synets digitalisering og fremtidens løsninger – såsom linser med mikrochips i – blev diskuteret til en paneldebat om innovative løsninger.

Læs mere »

Synoptik-Fondens Årsseminar 2021

Velkommen til…
Synoptik-Fondens Årsseminar 2021

Om synets digitalisering
& synsindsatser i 3. verdens lande

Søndag d. 7. november
Hotel Scandic Falkonér i København

Læs mere »

’To ud af tre af de 5-7-årige børn, der har brug for briller eller anden behandling af synet, bliver ikke opdaget rettidigt’

Se de 3 film, der sætter fokus på barnets syn og indikationer på mulige synsproblemer – fortalt af øjenlægen, sundhedsplejersken, barnet selv og forældrene.

Læs mere »

Projekt ’Barnets Syn’

Her kan du læse om Synoptik-Fondens nyeste projekt og den tilhørende kampagne med de 9 synlige tegn på mulige synsproblemer hos 5-7-årige børn, som man som voksen kan holde øje med hos børnene i hverdagen. Kampagnen, der består af en plakat og link til uddybende informationsmateriale, er sendt ud til lærere, pædagoger og sundhedsplejersker på alle landets skoler og børnehaver. Desuden har sundhedsplejersker også modtaget et inspirationsark.

Læs mere »

Årsseminar 2019

TEMA: Øjengenetik, genterapi og optiske løsninger til bedre syn

Søndag d. 3. november
Mogens Dahl Koncertsal
Snorresgade 22, Kbh. S

Tilmeldingsfrist: 22. oktober

Læs mere »

Invitation: Synoptik-Fondens årsseminar

Synoptik-Fondens Årsseminar 2018
søndag 4. november kl. 9.00-15.00

FREMTIDENS OPTOMETRI OG OFTALMOLOGI

Tilmeldingsfrist: 22. oktober

Læs mere om dagens program og tilmelding

Læs mere »

White paper om Projekt Børn og Unges Syn

Her kan du læse Synoptik-Fondens white paper om Projekt Børn og Unges Syn. Rapporten giver dig et overblik over de vigtigste resultater fra de tre forskningsprojekter bag projekt Børn og Unges Syn. Du får et forståeligt indblik i den nye viden og bliver introduceret til de diskussioner, perspektiver og spørgsmål, som den åbner op for. Til sidst gengiver rapporten også de diskussioner, kommentarer, problemstillinger, og ønsker til fremtidens screeningssystem, som blev rejst på Synoptik-Fondens konference om Børn og Unges Syn, 2018.

Læs mere »

Stor konference om børn og unges syn samlede Skandinaviens førende fagfolk om fremtidens synsscreeningssystem

I februar blev der sat punktum for Synoptik-Fondens flerårige Projekt Børn og Unges Syn. Det skete med en konference, hvor fagfolk fra hele Skandinavien diskuterede helt nye forskningsresultater fra projektets forskellige forskergrupper, og hvordan et fremtidigt screeningssystem bedst indrettes for at sikre børn med synsproblemer relevant og rettidig behandling. Fonden tog initiativ til Projekt Børn […]

Læs mere »

Ny stor konference om Børn og Unges Syn mandag d. 26. februar

Dansende bogstaver, en sløret tavle og trætte øjne. Et godt syn er en afgørende forudsætning for indlæring. Men er vi gode nok til at opdage børn og unges synsproblemer, når vi screener? Bruger vi ressourcerne klogt – eller kan vi sikre endnu flere børn et godt syn for de samme penge? Det spørgsmål vil blive diskuteret, når […]

Læs mere »