Årets legatmodtager 2012

legatmodtager-2012

En faglig kapacitet blev hædret

Højdepunktet ved Synoptik-Fondens årlige seminar d. 4. november 2012 var uddelingen af fondens hæderslegat på 100.000 kr. Valget faldt på ledende overlæge ved øjenafdelingen, Aarhus Universitetshospital professor, dr. med. Toke Bek.

Fra talerstolen fremhævede professor, dr. med. Jesper Hjortdal især Toke Beks betydelige arbejdskapacitet – ikke bare indenfor sine studier af sygdomme i øjets nethinde og synsnerve, som er hovedomdrejningspunktet for Toke Beks kliniske forskning, men også hans store produktion af videnskabelige artikler, hans rolle som vejleder for adskillige ph.d. studerende – og når han som sagkyndig i oftalmologi udpeget af Sundhedsstyrelsen repræsenterer faget på fornemste vis.

Toke Bek takkede for legatet og hæftede sig især ved den ære, der fulgte med: ’Jeg er stolt over at modtage legatet, især når jeg ser på rækken af tidligere legatmodtagere – det er navne, som jeg selv har set op til’.

Det er 17. gang hæderslegatet uddeles. Legatet gives til en eller flere personer, der har markeret sig med en særlig fremragende indsats inden for optik, optometri og oftalmologi – eller nært beslægtede fagområder.