Årets legatmodtager 2015

Kendt og anerkendt optometrist blev fejret

At dømme efter klapsalverne ved Synoptik-Fondens Årsseminar var det et populært valg, fondens Bedømmelsesudvalg havde truffet ved at tildele af årets hæderslegat til Hans Bleshøy fra Skive.

Hans Bleshøy

Hans Bleshøy, Årets legatmodtager 2015

I motivationen for valget fremhævede Svend-Erik Runberg især Hans Bleshøy som en forløber inden for dansk optometri. Med sin internationale uddannelse, sin forskning og nysgerrighed på special-linsedesign, sine visioner om høje kliniske standarder til gavn for patienterne i klinikken i Skive – og ikke mindst lysten til at undervise og dele ud af sin store viden, er Hans Bleshøy en værdig modtager at legatet, som kun for 3. gang tildeles en optometrist.

Synoptik-Fondens årsseminar og legatuddeling er en kærkommen anledning til, dels at hædre det ekstraordinære og derigennem inspirere andre til at bidrage til den øjenfaglige udvikling –  dels at sætte fokus på syn og øjne gennem en række foredrag på tværs af faggrænser.

Med Hans Bleshøy som legatmodtager, var der også sat retning på dagens tema: ’Optometristen i samarbejde med andre sundhedspersoner’. Fire spændende cases blev præsenteret af  hhv. optometrist Steen Aalberg, læge Claire Prener Miller, optometrist Claus van Weezel og øjenlæge, klinisk professor Jesper Hjortdal. Og noget af det, eksemplerne tydeliggjorde, var, at optometristen i dag har langt flere berøringsflader ift. at indgå i øjenlægepraksis, på synscentraler og hospitalernes øjenafdelinger end tidligere. Og intet tyder på, at efterspørgslen stopper.

Mogens Dahl Koncertsal dannede en inspirerende ramme om Synoptik-Fondens Årsseminar

Mogens Dahl Koncertsal dannede en inspirerende ramme om Synoptik-Fondens Årsseminar

Det var i år 20. gang Synoptik-Fonden uddelte sit hæderslegat. Legatet bliver givet til en eller flere personer, som har markeret sig med en særlig fremragende indsats inden for optik, optometri eller oftalmologi – eller nært beslægtede fagområder.